Intensiv vecka med bokslut o barnpassning.....

Ja denna vecka har varit väldigt intensiv med stort I, den inleddes med en måndag som alla andra veckor verkar göra o avslutades sen med diverse övriga dagar där tisdagen, onsdagen och torsdagen spenderades i Stockholm på bokslutskurs.... Där avklarades överavskrivningar, nettoförsäljningsvärden, periodiseringar, skatteberäkningar och lite annat smått och gott.  Relativt vettig kurs, känner mig fullproppad på information och de kommer garanterat ta ett par dagar inan jag kan omsätta det jag lärt mig till praktiskt arbete.

Det är alltid lika intressant när man åker iväg på kurs o man möter nya människor, den här gången så stötte jag ihop med en salig blandning som jag ska försöka berätta lite om.....på denna kurs hade vi bl.a. en riktigt inbiten norrlänning som pratade så långsamt så jag hann både dricka morgonkaffe, bli pensionär o återuppstå innan människan pratat klart, den glassiga stockholmaren som tyckte att om man inte varit ute på Stureplan så har man inte varit ute överhuvudtaget, vi hade den medelålders människan (där inte bara jag undrade över hur hon/han kunde jobba i den här branchen överhuvudtaget) som ursäkta mina ord var så blåst så stormen Per hade känt sig som en fis,  sen den bästa utav alla var nog den som under tiden vi hade genomgångar satt o surfade på bl.a. facebook, blocket, aftonbladet, div. krogar i stockholm och som så fort vi gick ut o tog en paus beklagade sig som faaan över att hon/han inte fattade nåt.....tro faaan de din korkade jävel om du är mer intresserad av att leta en stadsjeep istället för att lyssna!!!!!

Träffade även en "stjärna" när jag satt i baren för att käka på kvällen, iom att jag har ett rätt så stort socialt behov så gick jag ner till baren för att käka o snacka lite med bartendern istället för att sitta ensam på hotellrummet. Bredvid mig satt en man i ca 35-40 års åldern och vi började småprata lite....fråga mig inte hur vi kom in på ämnet men efter en stund stod han o bartendern och pratade om svartsjuka flickvänner och då började den här mannen vitt och brett prata om en stackars tjej han "dejtade" som var gift som hade en så fruktansvärt svartsjuk man där han varje gång hon skulle ut och åka på affärsresa gick igenom hennes väska för att se vad hon hade för underkläder med sig osv.... han höll inte tillbaka på förolämpningarna kan jag säga men blev dock rätt tyst när jag påpekade att iom att han "råkade" träffa henne varje gång när hon var på "affärsresa" så kanske svartsjukan från hennes man var befogad .......han vred lite på sig o försökte småskratta lite sen drack han de sista ur sitt ölglas, tackade bartendern och gick! =o)  Jag jublade lite inombords.....

Pricken över i:t denna helg blev att vi skulle vara barnvakt åt söta Alicia då hennes lovely parents skulle ¨på partaj! I skrivande stund ligger de två trollen skavfötters och sover så gott de bara kan.... Dagen har bjudit på korvgrillning, massa bus, skogsfiske och 3:års trots upphöjt till 2, de är nog tur att vi inte har tvillingar för då skulle jag tillslut behöva emigrera till grönland....

Nä, nu blir de o flytta ut den ena skruttan, annars slår de väl ihjäl varandra inatt......

Ajö
    

De är ju söta så de nästan gör lite ont i själen....


Är det bara jag som hostar när jag kör in en tops i örat????

De här är ett fenomen som jag ofta tänkt på!

Varje gång när jag duschat så brukar alltid jag peta lite med tops i mina öron då ca 1 liter vatten samt massa schampoo har en tendens att hitta in där och de slår aldrig fel, VARENDA gång jag råkar peta liiite för långt in (vilket jag givetvis ALLTID lyckas med) så får jag alltid en panikhostattack!  Kan någon kunnig människa förklara varför de blir så!!! Är typ trumhinnan länkad med halsmandlarna, eller kanske stigbygeln påkopplad på gomspalten???...ja inte vet jag men lite finurligt är de allt..... "snillen spekulerar"

I övrigt så är livet som vanligt hos familjen Samuelsson, veckorna består mest av att jobba, hämta barn, göra mat, leka affär leka hund läsa böcker räkna gafflarna i lådan samt se hur många okokta makaroner som får plats mellan spisen och bänkskivan.....  Jag önskar dock att dygnet hade 48 timmar så jag hann göra ALLT som jag verkligen vill, men iom att tidguden inte vill ge mig mer tid så får jag ovfrivilligt prioritera mina dagar o då får tyvärr en viktig del stå över rätt så ofta. Vännerna.... De finns många människor i min närhet som jag önskar att jag kunde få ödsla hur mkt tid som hellst på...kanske skulle ta en veckas semester bara för att få göra det...

Nehe, nu är de dags o göra sig lite snygg om benen...de finns bara två män i mitt liv som jag rakar benen ordentligt för innan jag ska träffa...den ena är min man o den andra min massör....vem jag ska träffa förtäljer inte historien.... =o)
                                                        
Ajö

                                 

                                  ( OBS! Om någon mot förmodan supit ner sig totalt eller tagit massa
                                     div. olika narkotikum så ni tror att de är jag som är på bilden så
                                     Nej...det är inte jag........om nu någon skulle tro de såklart.....
                                    ......eller inte kanske.....hrmm..... )
                                         


Det börjar krypa lite i kroppen nu.....

Det är en sak att gå hemma en hel vecka om man själv är sjuk! För då hamnar i man i nån form av "sjuk-mode" som gör att man inte känner att man egentligen borde göra nåt annat än att ligga o snora i soffan. Men är man hemma en hel vecka med sjukt barn så slutar de med att det är mamma som får myror i brallan, inte barnet!

Nu som sagt ska vi vara hemma imorgon med så lillfisen verkligen kryar på sig till nästa vecka! Vi trodde att hon hade öroninflammation på gång men efter endast 1 kväll/natt av KAOS så gick smärtan i örat över...så vi vet faktiskt inte riktigt vad som hände, de enda vi vet är att vi hade en otroligt ledsen tjej som klagade över öronvärk....o fyyy vad de skär i mammahjärtat då...

Så nu hoppa vi alla att sjukdomstiden ska vara över.....


Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder, men de får bli en annan dag när jag hittat minneskortläsaren....

Ajö

Höstens första VAB......

Då kom då dagen som vi alla väntat på ( gällande oss som småbarnsföräldrar ).....

Höstens första limegröna elva under näsan och efterföljande hosta!
Vi märkte att de inte stod riktigt rätt till med lillfisen igår, lite ovanligt gnällig o tålamod -18. Vi fick henne i säng vid sju  och hoppades att vi alla skulle få en skön natt! Men hon hade visst andra tankar för sig, kl 23 så vaknade hon första gången så pappa fick ta kudden under armen  o krypa ner i hennes 80 cm STORA säng, det ska även tilläggas att hon inte ligger ensam då med pappa utan det är även 40 cm nalle puh, 1 meter flodhäst, 1 meter krokofant samt ca 6-7 st andra mindre sängkompisar. Det är riktigt tajt om plats helt enkelt.... =o) Efter flera försök att somna om så hörde jag att de kom två lagom trötta personer in tillbaka till vårt sovrum. Jag tyckte väl att de var mindre tillfredställande då mitt "säng-space" drastiskt sjönk från 180 cm till 30..... För ni ska ju inte tro att lillfisen ligger still i mitten, eller iallafall drar sig åt sin pappas håll! Nej då, de tar ca 2 min så har jag en ryggsäck i form av mitt eget barn. Men efter många turer fram o tillbaka, fingrar i örat, 17 förklaringar till varför vi INTE kan gå till dagis kl 01.00, fötter i magen, nysningar i nyllet så somnar hon iallafall gott på min sida av sängen. För nu ska de tilläggas att mitt "space" krympt till själva sängstommen.... Så de var bara att ta täcke o kudde o förpassa min blekfeta kropp ut till soffan....

Så första dagen den här veckan har vi inte gjort många knop, vi tog en sväng in till jobbet o hämtade hem lite grejer så jag kunde göra någon nytta iallafall. De är riktigt skönt med det arbetet jag har, blir man hemma med sjukt barn så kan jag oftast ta hem en del jobbet så de inte väntar 13 ton på mig när jag kommer tillbaka!

Oh! Jag måste ju även berätta att jag nu efter att ha blivit ägare till fruktträd lyckats sätta min egen äppeldricka.....hur de smakar vet jag inte om jag vill ansvara för men om de är någon som vill vara först med en exeptionell one-of-a-kind flaska med Äppeldricka á lá ljunga får skrika till! =o)


Ajö

Fröken jag-bloggar-en-gång-per-halvår.....bloggar igen! =o)

Det är tur att jag inte är någon blondinbella som förväntas tjäna massa flis på min blogg....för då hade Stina behövt gå naken o Jocke hade behövt sälja sin stjärt på malmskillnadsgatan.....iom att jag bloggar aldeles för sällan, o sen att ingen kanske läser...ja de är ju ett annat problem!

Läget på Örsätersvägen 6 är i övrigt lungt o stilla, vi har hamnat i någon form av "renoveringssvacka" så vi sitter för tillfället i ett vardagsrum där soffan har snurrats runt på alla olika sätt den kan stå o tv:n har vi flyttat på lika många gånger. Vi vet helt enkelt inte hur vi vill ha det.... I-lands problem, jag vet! Men här hemma är de nästan i samma irriterandeskala som när man för 50:e gången försökt fånga den där flugan som pekat finger åt en så fort man missat att träffa den.... skit irriterande helt enkelt!  I övrigt så laddar vi för att någon gång under 2011 dra igång en köksrenovering, detta kommer innebära att vi får flytta ner spisen till källaren o leva tajkonliv i ett par veckor...inget jag har direkt lust med nu så vi skjuter fram det tills nytt rot-avdrag går att göra! =o) 

Stina växer o frodas som barn bör.... Sen att version 3:0 på barn inte är o leka med är ett annat kapitel! För tillfället är hon väldigt billig då 3-års trotsen har sugit tag utav bara h-vete i vårt lilla troll! ALLT, precis ALLT är fel, fult, snett, för litet, för stort, för äckligt, för högt, för lågt... osv. De suger musten ur mig o ibland så känner jag bara för att spränga mig själv i luften! Man skulle kunna jämföra henne med en tonåring i liten kropp....precis så är hon!

Givetvis är de ju inte bara jobbigt med 3-åringar,  hon är ju vår lilla solstråle och faktiskt  måste jag säga att hon är rätt festlig då hon har börjat ifrågasätta varje liten grej vi säger....(väldigt lik sin far på de sättet) Jag lovar, hon skulle knäcka mona sahlin i en debatt om välling utan o blinka!

Nehe, om man skulle ta o grotta ner sig i godisskålen o utöva lite GI-metod..... (Gigantiska Intag...av diverse mängder av helt onyttiga grejer)

Ajö 


                               
                                                                     

RSS 2.0